Ocroteşe natura şi trăieşte mai sănătos

Sute de elevi sătmăreni au realizat desene şi poze cu ariile protejate din judeţul nostru în cadrul unui concurs finanţat printr-un program Transfrontalier Ungaria – România. În urma evaluării lucrărilor, elevii câştigători vor primii biciclete, aparate foto şi diverse cadouri ecologice.

„Ocroteşe natura şi trăieşte mai sănătos” se numeşte concursul iniţiat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare prin „Campania transfrontalieră pentru protejarea valorilor naturale în judeţele Szabolcs- Szatmar-Bereg şi Satu Mare, finanţat prin programul de Cooperare Transfrontalier Ungaria – România 2007-2013. Concursul a avut două categorii: concurs de desene unde au participat elevii claselor gimnaziale şi Concurs de fotografii, pentru liceeni. Până pe data de 20 octombrie s-au înscris în concurs 29 de unităţi şcolare cu peste 400 de desene şi 96 de fotografii de la 30 de liceeni din 7 licee din judeţ.

O parte din desene şi fotografii au fost expuse în holul Complexului Ecologic „Casa Verde” din Grădina Romei, lucrări ce vor fi evaluate de o comisie de specialitate din Ungaria. Premiile pentru câştigători vor consta în biciclete, aparate de fotografiat şi alte obiecte ecologice, festivitatea de premiere fiind organizată în cadrul unei conferinţe de încheiere a proiectului „Campanie verde” la Nyiregyhaza – Ungaria în data de 11 Noiembrie 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.