Vaccinul antigripal soseşte joi seara

Cu o întârziere de câteva săptămâni, în cele din urmă vaccinul antigripal soseşte la Satu Mare. Dozele de vaccin vor sosi joi seara în municipiu, iar distribuirea dozelor către medicii de familii şi reprezentanţii de insituţii se va face de vineri dimineaţă. Asta înseamnă că de luni va începe campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon.

Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Satu Mare 17.700 de doze pentru această primă tranşă. Vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Lidia Tămaş, pentru Judeţul Satu Mare au fost cerute aproximativ 50.000 de doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii. Doze care vor fi repartizate treptat. Imediat ce prima repartiţie de doze va fi epuizată, Ministerul va repartiza alte doze de vaccin pentru judeţul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.