Tănăsescu vrea stingerea urgentă a arieratelor

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat miercuri că arieratele din domeniul economic vor fi urmărite periodic în lunile care urmează, pentru ca ele să fie stinse până la sfârşitul lunii aprilie 2011 şi că jumătate dintre arierate sunt în domeniul sanitar.

“Arieratele din domeniul economic trebuie achitate şi ele vor fi urmărite periodic în lunile care urmează, pentru ca ele să fie stinse până la sfârşitul lunii aprilie 2011”, a menţionat Tănăsescu. Potrivit acestuia, mai mult de jumătate din arierate sunt în domeniul sanitar.

“Întotdeauna comportamentul acestui segment a fost acela de a cheltui fără să ţină seama de resursele pe care le are la dispoziţie. Că sunt puţine, poate au dreptate, dar acestea sunt resursele pe care putem să le asigurăm(…)Acumulându-se arierate foarte mari, eforturile pe care trebuie să le facă bugetul de stat în prezent pentru achitarea acestor arierate este enorm, dar, din păcate, şi o spun cu toată responsabilitatea, managementul defectuos din acest segment face ca aceste arierate nu numai să nu scadă, dar şi să aibă un trend crescător în perioada următoare”, a spus Tănăsescu.

El a mai precizat că este necesar un comportament mult mai prudent în cheltuirea banilor publici în domeniul sanitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.