Protest în Penitenciarul Satu Mare

Angajaţii Penitenciarului Satu Mare afiliaţi la Sindicatul „Speranţa” au purtat astăzi banderole negre în semn de protest ca urmare a diminuărilor salariale, neplata orelor suplimentare, legea pensiilor, codul muncii şi lipsa personalului din instituţie. Angajaţii care au purtat banderole negreu au lucrat după program normal, activitatea nefiind întreruptă.

Membrii Sindicatului Speranţa din cadrul Penitenciarului Satu Mare, au iniţiat acest protest în semn de solidaritate cu membrii SNLP care au decretat începând de ieri doliu pe termen nelimitat în toate penitenciarele din ţară, care însumează un număr de 8000 de membrii.Potrivit secretarului Speranţa, Dorin Vaida, angajaţii din penitenciar sunt nemulţumiţi de diminuarea salariilor cu 25% şi tăierea tuturor sporurilor, fapt ce reduce cu aproximativ 50% veniturile acestora. Lipsa personalului este o altă problemă în cadrul instituţiei, 6 angajaţi au mers în pensionare, iar aceste posturi au rămas vacante. Din lipsa banilor 6 angajaţi ai Penitenciarului şi-au depus cereri pentru luarea concediului fără plată pentru a pleca la muncă în străinătate. Sindicaliştii au protestat astăzi pentru neplata orelor suplimentare, şi cer protecţia angajaţilor, acordarea de despăgubiri de risc, aplicarea de reguli europene şi pentru personal nu doar pentru deţinuţi, investiţii în penitenciare.

La Sindicatul Speranţa din Penitenciarul Satu Mare sunt afiliaţi 120 de angaţi din totalul de 170 din cadrul instituţiei, iar cei care au lucrat în cursul zilei de astăzi, aproximativ 50 de persoane, au purtat banderole negre la braţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.