E concurs pentru posturile de conducere la magistraţi

Doar 130 de magistraţi s-au înscris la concursul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea, concurs care se va încheia efectiv abia în 14 decembrie. După cum stau lucrurile, oricum nu se vor ocupa toate funcţiile, fiind vacante în prezent aproximativ 200 de posturi de conducere la nivel naţional.
Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional al Magistraturii, acest concurs are în vedere ocuparea a 112 funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte de la curţile de apel, tribunale şi judecătorii şi a unui număr de 86 de funcţii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror şi prim procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curţile de apel, tribunale şi judecătorii.

În judeţul Satu Mare nu există funcţii de conducere vacante la Tribunalul Satu Mare sau la judecătorii, în schimb sunt disponibile 5 funcţii de conducere pentru procurori la Satu Mare, Negreşti Oaş şi Carei. În mod ciudat, doar un singur sătmărean – procurorul Dumitru Miclea – s-a înscris la acest concurs, el vizând obţinerea postului de prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
Până la data de 29 octombrie, procurorul Dumitru Miclea trebuie să depună la sediul Consiliului Superior al Magistraturii proiectele proprii referitoare la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, atât pe suport de hârtie, cât şi pe CD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.