Ţigări confiscate cu elicopterul (video)

Sâmbătă, 23 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, la circa 550 metri de linia de frontieră spre interiorul ţării noastre o persoană care se deplasa dinspre un teren agricol spre drumul ce duce în localitatea Cidreag. Imediat la nivelul sectorului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, acţiune în cadrul căreia a fost folosit şi elicopterul aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie. Totodată, au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

Poliţiştii de frontieră au identificat persoana depistată ca fiind un localnic din Cidreag, iar la mică distanţă de locul în care acesta a fost observat lucrătorii noştri au identificat alte trei persoane de sex masculin aflate în mijlocul unui lan de porumb. Este vorba despre trei cetăţeni din Cidreag, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani. La cercetarea amănunţită a zonei au fost descoperite, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, la marginea unui canal cu apă, 21 de colete ambalate în folie de plastic de culoare neagră, care conţineau 10.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 44.000 RON.

Cele patru persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu pentru verificări, iar ţigările au fost ridicate de poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
După audierea celor patru cetăţeni din Cidreag, acestora le-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz şi luarea măsurilor legale ce se impun.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gJ8Z7L3v7JA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.