Sindicalişti puţini la pichetările partidelor

Câţiva zeci de protestatari au pichetat azi din nou sediile partidelor aflate la guvernare, PDL şi UDMR. Aproximativ 50 de membrii a 3 confederaţii sindicale s-au adunat şi astăzi în faţa celor două partide. De data aceasta sindicaliştii au protestat în linişte plictisiţi şi dezamăgiţi că nimeni nu le ia în seamă nemulţumirile.

De la ora 10, sindicaliştii au pichetat cele două sedii de partid. În faţa sediului PDL Satu Mare s-au strâns aproximativ 40 de sindicalişti. Nici de data aceasta nici un reprezentant al partidului nu a ieşit să stea de vorbă cu sindicaliştii.

“Nu sunt convins că aceste probleme se vor rezolva la nivel local şi nu vor fi luate în considerare nici la Bucureşti. Urmează mitingul din 27 octombrie de la Bucureşti sperăm că acolo totuşi cineva ne va lua în considerare.”a declarat Vasile Dârle vicepreşedinte Cartel Alfa

La sediul UDMR deputatul Erdei D. Istvan a ieşit în faţa sediului şi a vorbit cu sindicaliştii. Acesta a declarat că îi înţelege pe protestatari şi că revendicările acestora sunt legale. Deputatul UDMR a amintit că în prezent se lucrează la elaborarea unei legi a salarizării în domeniul bugetar, care să ţină cont şi de aceste sporuri deoarece sunt locuri de muncă unde pe lângă salariul de bază trebuie să se aplice şi nişte sporuri.

La cele două sedii de partide au fost prezenţi 17 jandarmi pentru asigurarea liniştii publice.

La pichetare au participat CNS CARTEL ALFA, CNSLR FRĂŢIA, CSDR, membrii BNS nu au fost prezenţi. Printre revendicările cele mai importante susţinute de sindicalişti se numără:
– Stoparea disponibilizărilor
– Nemodificarea codului muncii
– Normarea salariului minim la 750 de lei
– Nedesfiinţarea contractelor colective şi individuale de muncă
– Revenirea la salariile iniţiale, nediminuate cu 25%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.