Internet gratis în Negreşti Oaş

Locuitorii din Negreşti Oaş vor beneficia de internet gratuit prin sistem wireless. Prin acelaşi sistem se va gestiona şi iluminatul public din oraş. Proiectul în valoare de 60.000 de lei este finanţat din bugetul primăriei.

Sistemul funcţionează de două săptămâni, iar locuitorii negreşteni beneficiază de internet gratuit prin wireless pe o distanţă de 1 km în zona centrală a oraşului. Cu alte cuvinte tinerii îşi pot lua laptopul în parc şi pot accesa pagini de internet gratuit şi fără nici un fel de restricţii. Persoanele care doresc să beneficieze şi acasă de internet, dar se află în zonele mărginaşe ale oraşului îşi pot procura un USB prin care pot beneficia de internet gratuit la domiciliu.

O altă componentă a proiectului internet prin wireless o reprezintă gestionarea iluminatului public din localitate. Practic cu o simplă tastare de buton din interiorul instituţiei primăriei iluminatul public din Negreşti Oaş este oprit sau pus în funcţiune. Programul mai are o componentă „Ceasul astronomic” care intră în funcţiune în cazul în care internetul cade, astfel încât iluminatul public să funcţioneze, când este cazul.
Potrivit primarului din Negreşti Oaş Nicolae Bura prin implementarea acestui sistem costurile pentru iluminatul public vor fi reduse cu până la 40%. Ceea ce înseamnă că dacă până în prezent se plăteau 40.000 de lei pe lună, odată cu implementarea noului sistem prin internet, cheltuielile se vor reduce la 16.000 de lei pe lună iar banii investiţi în acest proiect vor fi amortizaţi în aproximativ 5 luni de zile.

Achiziţiile de echipamente şi istalarea acestora au fost realizate de o firmă din Suceava. Proiectul prin internet wireless are mai multe aplicaţii, pe viitor putând fi instalt un post de radio local. De asemenea se poate transmite diferite date despre vreme sau informaţii de interes pentru cetăţeni ce pot fi afişate pe un panou din oraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.