1.530 pachete de ţigări descoperite în autoturismul unui băimărean

Marţi, 19 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au declanşat o acţiune pentru combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina, acţiune la care a participat şi un echipaj din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare.

Astfel, pe comunicaţia Călineşti Oaş – Livada a fost oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în Maramureş. Maşina era condusă de Simion L., în vârstă de 50 de ani, din Baia Mare. La controlul autoturismului, în portbagaj au fost descoperite două genţi de voiaj în care se aflau pachete cu ţigări. Autoturismul a fost condus la sediul IJPF Satu Mare pentru efectuarea unui control amănunţit. Cu această ocazie s-a constatat că şoferul transporta 1.530 pachete de ţigări de diferite mărci, unele cu timbru fiscal ucrainean, altele provenite din magazine duty free Ucraina, în valoare totală de peste 6.500 RON.

Conducătorul auto a declarat că s-a întâlnit cu o persoană în Călineşti Oaş, care i-a spus că ar avea niște țigări de vânzare, iar băimăreanul s-a arătat dispus să le cumpere. Simion L. a precizat că a luat ţigările contra sumei de 9.000 RON şi intenţiona să le comercializeze în localitatea de domiciliu.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost reţinut până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.