Spectacol de percuţie pentru deţinuţi


Aproximativ 40 de deţinuţi au participat astăzi la un spectacol cu instrumente de percuţie organizat în cadrul Penitenciarului Satu Mare. Maestrul Cserey Csaba împreună cu Pintea Cristian au interpretat piesa Călătorie imaginară.

Impresionat de felul în care 4 dintre deţinuţii Penitenciarului au interpretat o piesă de teatru la G.M Zamfirecu, maestrul Cserey Csaba s-a hotărât să facă ceva pentru persoanele care sunt nevoite să îşi petrecă o parte din viaţă după gratii. Astfel Cserey Csaba şi-a luat instrumentele şi s-a hotărât să le cânte deţinuţilor, împreună cu colegul său piesa „ O călătorie imaginară”.

Spectacolul a fost unul interactiv, persoanele private de libertate au avut posibilitatea să cânte la aceste instrumente şi au fost încântaţi de felul în care Cserey Csaba a făcut atmosferă.
Maestrul Cserey Csaba a declarat că pe viitor va putea organiza cursuri speciale de percuţie pentru a-i învăţa pe aceşti deţinuţi să cânte la instrumente, numai în cazul în care se va vedea interes din partea lor.

Activitatea desfăşurată în sala de sport a Penitenciarului a fost organizată în vederea socializării persoanelor private de libertate şi pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai util. La spectacol au participat toţi deţinuţii care şi-au exprimat dorinţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.