Urmează episodul 2 la “ieşi afară/javră ordinară” ?

După toate aparenţele, renumita mămăligă românească se apropie pâş-pâş de punctul de explozie. Adică mai toate categoriile sociale şi mai toate sindicatele (alea reprezentative, nu alea constituite doar ca să încurce lumea) – plus PSD, PC şi PNL – au planuri pentru proteste, mitinguri, pichetări etc. Inclusiv poliţiştii afiliaţi la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, cei care au intrat în istoria recentă prin celebra scandare “Ieşi afară/Javră ordinară” dedicată călduros preşedintelui Traian Băsescu.

Pe internet, mai exact pe forumul de la adresa www.politisti.ro, unul dintre membrii Biroului Executiv al SNPPC scrie următoarele:

Au trecut ceva zile de când, în urma mitingului politiştilor din 24.09.2010, ministrul AI a fost schimbat. A venit un alt ministru care, conform dictonului “La vremuri noi, tot NOI”, nu înţelege şi nu învaţă din greşelile predecesorului. El ştie că trebuie să facă frumos, chiar dacă habar nu are ce a cautat la Craiova, în condiţiile demarării unei anchete care era de competenţa procurorului, iar ministrul AI nu are competenţe asupra Parchetului. Deci, a zis Boc să meargă, a mers…Dar să revenim.

Am protestat, ministrul nu este dispus să recurgă la dialogul social care lipseşte. Protestăm pe 23.10.2010? Va fi sâmbăta, mulţi poliţişti sunt în timpul liber. Să vină mulţi poliţişti!

Referitor la pregătirea unei noi mişcări de protest din partea poliţiştilor din cadrul SNPPC, comisarul Marius Gânţă (foto) – liderul judeţean al acestui sindicat – a declarat azi pentru Sătmăreanul că “nu se ştie încă nimic concret, oficial vorbind. În zilele imediat următoare vom afla şi noi mai multe şi mai exact. Cât despre o deplasare la Bucureşti, nu pot să vă spun încă numărul de poliţişti care se vor deplasa la un eventual nou miting, depinde de costuri. Probabil că vom face frint comun cu cei de la Poliţia de frontieră şi, în funcţie de data manifestării, să încercăm să mergem măcar cu un microbus… Problema e că Tobă (şeful ăl mare al Poliţiei Române, chestorul principal Petru Tobă – n.r.) trimite tot felul de dispoziţii de serviciu special pentru sfârşiturile de săptămână, iar colegii mei sunt puşi într-o situaţie destul de dificilă pentru că e vorba de ordine care trebuie îndeplinite ca să nu se ajungă apoi în faţa comisiei de disciplină. La Biroul executiv al SNPPC ştiu că sunt în lucru două variante: fie participarea la un miting care să fie doar al nostru şi la care să fie prezenţi cel puţin 20.000 de poliţişti, fie să ne alăturăm calendarului de proteste al celor de la Cartel Alfa, la care suntem şi noi afiliaţi. Personal, aş înclina spre a doua variantă, tocmai din cauza cheltuielilor pe care le presupune un drum de Bucureşti pentru noi. Cum spuneam la început, momentan nimic nu e bătut în cuie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.