Dan Burulea şi-a dat foc la carnetul de membru PDL

Sediile celor două partide aflate la guvernare, PDL şi UDMR au fost pichetate astăzi de peste 100 de sindicalişti. Deşi se anunţase că vor participa 4 confederaţii Sindicale, la pichetare s-au prezentat doar membrii a 3 confederaţii. Sindicaliştii au scandat “Jos Guvernul, hoţii, mincinoşii” şi au intonat anemic “ Deşteaptă-te Române!” Preşedintele CNSLR Frăţia, Dan Burulea şi-a dat foc la carnetul de membru de partid PDL.

De la ora 10, sindicaliştii au pichetat cele două sedii de partid. În faţa partidului PDL Satu Mare s-au strâns aproximativ 70 de sindicalişti, care au scandat “Jos Guvernul, Mincinoşilor, distrugeţi ţara şi Poporul”.

Câţiva sindicalişti au intonate imnul ţării, dar unii dintre ei au uitat versurile. Preşedintele CNSLR Frăţia, Dan Burulea şi-a dat foc la carnetul de membru PDL, declarând că partidul i-a ars toate speranţele de mai bine. De asemenea liderul sindical a adus câte o jerbă cu mesajul “Sincere condoleanţe din partea electoratului” şi a aprins câte o candelă.
La sediul PDL nici un reprezentant de partid nu a ieşit să vorbească cu sindicaliştii. În schimb la UDMR, sediu pichetat de aproximativ 50 de sindicalişti, administratorul clădirii, Veres Norbert a discutat cu sindicaliştii, spunând că va transmite conducerii UDMR-ului nemulţumirile protestatarilor.

Una dintre profesoarele prezente la pichetare a propus ca UDMR să iasă de la guvernare, pentru a nu mai susţine PDL-ul.

La ora 11 sindicaliştii au plecat din faţa celor două sedii. La pichetare au participat CNS CARTEL ALFA, CNSLR FRĂŢIA, CSDR, membrii BNS nu au fost prezenţi. Printre revendicările cele mai importante susţinute de sindicalişti se numără:
-Stoparea disponibilizărilor
-Nemodificarea codului muncii
-Normarea salariului minim la 750 de lei
-Nedesfiinţarea contractelor colective şi individuale de muncă
-Revenirea la salariile iniţiale, nediminuate cu 25%.

Vineri, 22 octombrie sindicaliştii celor 3 confederaţii vor picheta din nou cele două sedii de partid.

3 Comentarii la "Dan Burulea şi-a dat foc la carnetul de membru PDL"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.