Banca de alimente continuă

Acţiunea Banca de Alimente iniţiată de Crucea Roşie contină şi la Satu Mare. Aproximativ 2 tone de alimente neperisabile au fost strânse de când s-a dat startul acţiunii, ajutoare ce au fost distribuite tuturor familiilor nevoiaşe din judeţ.

Banca de alimente a început la Satu Mare în 26 octombrie anul trecut. Timp în care sătmărenii au dăruit din coşul lor de cumpărături, alimente pentru cei care nu au ce pune pe masă. Potrivit directorului Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan, peste 300 de familii din judeţ au beneficiat de alimentele pe care sătmărenii binevoitori le-au lăsat la standul voluntarilor Crucea Roşie din supermarketul Real.

Alimentele oferite de sătmăreni în lunile viitoare vor fi donate familiilor sărace în perioada sărbătorilor de iarnă.
În cadrul acestei acţiuni sunt angrenaţi 50 de voluntari Crucea Roşie, ce oferă pliante clienţilor supermarketul Real şi îi îndemană să doneze alimente neperisabile şi dulciuri la coşul Crucii Roşii. Alimentele strânse sunt depozitate la sediul Crucii Roşii din municipiu, urmând a fi direcţionate către persoanele în nevoie. Fiecare pachet are aproximativ 12 kg. Directorul Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan a declarat că în ultima perioadă numărul persoanelor luate în evidenţă de Crucea Roşie a crescut considerabil în ultimul an, datorită disponibilizărilor şi scăderii salariilor. Duminică se sărbătoreşte „Ziua Mondială a Eradicării Sărăciei” un motiv în plus pentru a dona celor care duc lipsă de hrană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.