Captura IT de peste 60.000 euro

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit într-o autoutilitară produse electronice IT în valoare de aproximativ 64.000 euro pentru care şoferul a prezentat o factură falsă. Marfa, adusă din Franţa, urma să fie comercializată pe teritoriul ţării noastre.

Miercuri, 13 octombrie, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Tamas B., în vârstă de 24 de ani, din municipiul Satu Mare. Tânărul conducea o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Franţa. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră lucrătorii noştri au descoperit în compartimentul de marfă al maşinii mai multe colete cu produse electronice, care poartă inscripţia mărcilor HP şi Compaq.

Pentru marfa pe care o transporta, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor de frontieră o factură pe care era trecută valoarea bunurilor ca fiind 63.800 euro, fără alte date referitoare la produse. Din studiul documentului, lucrătorii noştri au constatat că factura prezentată la control era falsă, fiind realizată prin scanare.

La inventarierea coletelor s-a constatat că este vorba despre 163 produse electronice mărcile HP şi Compaq: notebook-uri, unităţi central şi monitoare. Şoferul a declarat că în cursul zilei de ieri, 13 octombrie, a fost contactat telefonic de către o persoană care i-a propus ca în schimbul sumei de 700 euro să aducă din Ungaria până în România o autoutilitară încărcată cu produse IT provenite din Franţa. Sătmăreanul a fost de acord, a plecat în Ungaria şi a preluat de la un şofer, pe care declară că nu-l cunoaşte, autoutilitara marca Iveco, înmatriculată în Franţa, în care se aflau produsele electronice şi s-a întors în România, prezentându-se aseară la controlul de frontieră în PTF Petea.

Bunurile şi documentul prezentat la control au fost ridicate de poliţiştii de frontieră sătmăreni în vederea continuării cercetărilor. Totodată, conducătorului auto i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt , complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.