Ucisă de leacuri băbeşti

O fetiţă de 12 ani, care suferea de varicelă a murit ieri noapte după ce bunica sa a uns-o pe tot corpul cu insecticid pentru oi. Adolescenta din comuna Racşa, judeţul Satu Mare nu a avut practic nici o şansă, murind la câteva ore după ce i s-a aplicat substanţa toxică pe piele. Tot în aceeaşi noapte unchiul fetiţei, şi-a pierdut viaţa în drum spre domiciliul părinţilor fetiţei, acesta a căzut cu tractorul într-o râpă.

Pentru a o scăpa de mâncărimile provocate de varicelă, bunica a fost sfătuită de o vecină să o ungă pe bube cu lindav , un insecticid folosit pentru râie la oi. Nu s-a gândit că soluţia e toxică şi că i-ar putea face rău. Bătrâna, Malanca Irina, a diluat într-un pahar isecticid cu apă, apoi a tamponat-o cu vată pe rănile de pe spate, provocate de varicelă.

La doar câteva ore fata a intrat în comă, iar până când ambulanţierii au venit, aceasta murit.

Adolescenta Malanca Ana Maria suferea de varicelă şi era sub tratament, recomandat de medicul de familie din localitate. Liana Cucuiet medic de familie Racşa a declarat că substanţa este extrem de toxică, moartea poate surveni violent prin edem pulmonar. Vecinii spun că în sat nu se foloseşte insecticidul lindav, chiar sora bătrânei susţine că nu ar fi folosit substanţa nici chiar pentru câini.
În aceeaşi noapte, unchiul fetei şi-a pierdut viaţa, căzând cu tractorul într-o râpă. Acesta se îndrepta spre casa adolescentei.

Adolescenta de 12 ani a fost crescută de bunica ei, încă din copilărie, părinţii fiind plecaţi în Anglia să muncească. Poliţiştii sătmăreni au deschis o anchetă în acest caz, iar în funcţie de rezultatele necropsiei se vor lua măsurile care se impun.

2 Comentarii la "Ucisă de leacuri băbeşti"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.