Inaugurare “ca la carte” în cadrul vizitei pentru posteritate a Angelei Merkel la Cluj

Aflată la Cluj ca răspuns a unei invitaţii din partea rectorului Universităţii „Babeş-Bolyai”, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a inaugurat marţi Institutul de Studii Germane.

Scopul vizitei a fost decernarea titlului de Doctor Honoris Caus acordat de senatul universităţii clujene pentru contribuţia la unificarea europeană şi pentru rolul său în înnoirea relaţiilor internaţionale.

După ce s-a declarat onorată de această distincţie deosebită, Angela Merkel s-a îndreptat către Piramida de sticlă din interiorul Casei Universitarilor pentru a sărbători,in prezenţa unei cupe de şampanie acest eveniment.

Vizita cancelarului Germaniei s-a continuat pe jos pană la Istitutul de Studii Germane al Universităţii “Babeş-Bolyai”. Cea mai puternică femeie a lumii a fost întâmpinată cu aplauze de clujenii aflaţi pe stradă.

La ora 17:30 Andrei Marga, rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” a relatat in germană o scurtă istorie a Institutului de Studii Germane al Universităţii, în prezenţa Angelei Merkel.

Cu doar câteva minute înainte de “punctual culminant”-cel al tăierii panglicii de inaugurare-Angela Merkel s-a declarat bucuroasă de faptul că linia germană este atât de importantă în România şi că se pune accent pe acest lucru, încheind prin a ura success profesorilor si elevilor.

Cancelarul germaniei a pătruns în interiorul institutului însoţit de 20 de delegaţi germani, unde a discutat cu studentii si profesoriiliniei germane, pentru aproximativ 20 de minute.

Angela Merkel s-a arătat extrem de interesată de partea educaţională, de modul cum se desfăşoară programele . Întrebările au pornit din rândul studenţilor, iar discuţiile au fost centrate in special pe linia de studiu germană declară responsabilul acestei linii din partea studenţilor, Dana Bizuleanu. La plecare, Angelei Merkel i s-au oferit alte aplauze din partea mulţimii aflate in faţa institutului.

Liderul european şi-a încheiat vizita la Cluj exact la ora 18, dând dovadă de ceea românii doar numesc„punctualitate”. Avionul delegaţiei germane a decolat de pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Maria Moiş

Un Comentariu la "Inaugurare “ca la carte” în cadrul vizitei pentru posteritate a Angelei Merkel la Cluj"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.