Casian Galiş şi Alex Boitor – premianţi la asigurări


Mergând pe principiul conform căruia aplicarea unor idei sănătoase are viitor dacă acestea prind “rădăcini” serioase în minţile şi sufletele copiilor de azi, compania de asigurări “Uniuqa” a făcut un concurs tematic. Trei elevi din ciclul primar (unul de la Liceul German şi alţi doi de la Şcoala “Grigore Moisil” din Satu Mare) au fost declaraţi recent câştigători ai concursului pe judeţ.

Concursul „Cum am grijă de casa mea?” a fost lansat ca parte integrantă a campaniei „Casa mea e UNIQA”, având ca scop principal informarea copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani despre riscurile la care este expusă propria lor casă în caz de incendiu, explozie, furtună, trăsnet, grindină, cutremur, inundaţie sau furt. Startul s-a dat în luna iunie 2010 în capitală şi în 3 judeţe din ţară (Braşov, Constanţa, Cluj) şi a continuat în septembrie 2010 în Bucureşti şi în alte 10 judeţe (Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Alba, Buzău, Brăila, Vrancea, Argeş şi Prahova).

În 4 luni de concurs, copiii au trimis la UNIQA Asigurări aproape 600 de lucrări (desene, picturi, machete, colaje) ce sunt dovada creativităţii, ingeniozităţii şi al simţului practic al şcolarilor din cele peste 30 de şcoli participante.

Trei premianţi sătmăreni

Pe 4 octombrie 2010 s-a încheiat jurizarea, criteriile de jurizare fiind următoarele: adecvarea la tema concursului, dificultatea realizării, ingeniozitatea / ideea lucrării şi impactul emoţional. Marile premii – console Nintendo Wii – s-au acordat pentru patru elevi din ţară, selectaţi în funcţie de regiune. De asemenea, în fiecare judeţ s-au acordat premii – care sunt, deocamdată, surprize ! – pentru locurile 1, 2 şi 3. În judeţul Satu Mare, cei trei elevi din “clasele mici” care au câştigat aceste premii sunt: Sonia Palage de la Liceul German Satu Mare (locul 1), Casian Galiş şi Alexandru Boitor de la Şcoala generală “Grigore Moisil” Satu Mare (locurile 2 şi 3). Cei doi băieţei isteţi şi dezgheţaţi de la Şcoala “Grigore Moisil” – Casian Galiş şi Alexandru Boitor (foto) – au explicat pentru Sătmăreanul că au conceput desenele “aşa cum ne-am gândit că ne-am apăra casa”. Casian Galiş este elev în clasa a II-a a învăţătoarei Rodica Mariana Gliguţă. Alex Boitor e un piculeţ mai măricel – adică e în clasa a III-a şi e încântat de învăţătoarea sa, Laura Orăşteanu. Deocamdată e clar că nu prea ştiu ei exact “cu ce se mănâncă” asigurările – există o mulţime de adulţi care chiar habar nu au ! -, dar este cert că un astfel de premiu îi va ajuta pe ei şi pe colegii lor să înveţe. Pentru viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.