Cartierul M 16 riscă să rămână nereabilitat

Aproximativ 20 de locatari din M16 au dat primăria în judecată pe motivul demolării garajelor din cartier, pe baza autorizaţiilor emise în 1991. Primarul Iuliu Ilyes a declarat că în cazul în care instanţa va da câştig de cauză locatarilor, atunci lucrările din cartierul M 16 vor fi sistate şi nu se va mai acţiona în nici un fel la modernizarea acestuia.

Demolarea garajelor din cartierul M 16 a creat nemulţumiri unor locatari mai ambiţioşi, de pe bulevardele Sănătăţii şi Muncii, respectiv aleea Universului şi strada Capricornului. Aceştia sunt hotărâţi să nu renunţe la constrcuţiile improvizate, folosite mai mult pentru adoposturi de lemne şi mobilier, decât pentru maşini. Şi asta în defavoarea altor locatari care nu au unde să îşi parcheze autoturismele. Un grup de peste 20 de persoane a dat primăria în judecată pe motiv că deţin autorizaţii. Conducerea primăriei susţine că acele autorizaţii nu mai sunt valabile, au fost eliberate în anul 1990, înainte de apariţia Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi au fost emise pe numele asociaţiilor de locatari, personalităţi juridice inexistente în prezent. Totodată, autorizaţiile respective au fost eliberate pentru construirea de parcări acoperite, din structură metalică demontabilă, şi nicidecum pentru garaje închise, în proprietate individuală.

Dacă actele nu le-au fost recunoscute de către primărie, cele 20 de persoane au apelat la instanţă pentru a le face dreptate. În cazul în care instaţa va da câştig de cauză locatarilor, primarul oraşului Iuliu Ilyes a declarat că lucrările de modernizare ale cartierului M 16 vor fi sistete complet. Cu alte cuvinte, garajele nu vor mai fi demolate, nu se vor mai face parcări noi, zone verzi, canalizări şi nici bordurări, toţi banii contractaţi pentru aceste investiţii urmând a fi folosiţi în cartiere precum M 15 şi Carpaţi.

“Mergem unde locatarii sunt de accord. Nu avem nevoie ca angajaţii care execută lucrările să fie înjuraţi şi certaţi modernizează cartierul” a declarat Primarul Iuliu Ilyes. Deşi majoritatea persoanelor din cartierul M 16 sunt de acord cu demolarea tuturor garajelor şi amenajarea unor parcări pentru autoturisme, dacă instaţa va da câştig de cauză celor câteva zeci de locatari, cartierul va rămâne cum este în prezent: cu locuri insuficiente de parcare, cu borduri nerefăute şi fără spaţii verzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.