3 turci au încercat să iasă ilegal din România (film captură)

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au reţinut trei cetăţeni turci care au încercat să iasă ilegal din România pe frontiera verde. Cei trei intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi pentru că nu aveau viză au încercat să treacă fraudulos din România în Ungaria.

În dimineaţa acestei zile, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, cu ajutorul autospecialei pe principiul termoviziunii, un grup de trei persoane care se îndrepta pe jos, pe frontiera verde, spre teritoriul statului maghiar. Imediat un alt echipaj P.F. a intervenit pentru reţinerea celor trei persoane şi le-a condus la sediul S.P.F. Petea pentru cercetări. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni turci cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani, cu toţii intraţi legal pe teritoriul ţării noastre.

Unul dintre ei nu este la prima tentativă de acest fel, el a mai încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, tot pe la S.P.F. Petea, în 28 august a.c. Din primele declaraţii ale turcilor s-a stabilit că aceştia intenţionau să ajungă în vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă şi, nefiind în posesia unei vize valabile pentru a călători în spaţiul Schengen, au încercat să treacă ilegal frontiera româno-maghiară.
Cetăţenilor turci le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Aceştia urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

httpv://www.youtube.com/watch?v=6ZMJDX0fjTk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.