6 spargeri într-o singură lună

De dibăcie în hoţie a dat dovadă un tânăr de 19 ani, care în doar câteva săptămâni a spart 4 locuinţe şi două internate de unde a furat aparatură electronică în valoare de aproximativ 9.200 de lei. Tânărul riscă până la 15 ani de închisoare.

Tânărul de 19 ani, Raimond V, din Halmeu a comis mai multe furturi în perioada septembrie – octombrie. Primul jaf l-a dat într-un Internet Cafe. Folosindu-se de chei potrivite a intrat în incinta clădirii şi a furat un laptop nefuncţional, pe care ulterior l-a abandonat. Pentru că nu a avut mare baftă, tânărul a acţionat o zi mai târziu folosind acelaşi mod de operare, respectiv chei potrivite, a pătruns în beciul unei locuinţe din municipiul Satu Mare, de unde a furat o unitate centrală, mouse şi tastatură.

În noaptea următoare, a pătruns din nou în aceeaşi locaţie, furând alte 5 unităţi centrale, 8-9 tastaturi şi mouse, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.000 lei, pe care hoţul le-a transportat cu autoturismul personal. Toate bunurile au fost date spre valorificare la doi adolescenţi de 17 ani, deşi ştiau că aparatura este furată.

În 19 septembrie Raimond acţionează din nou. Acesta a intrat prin efracţie într-o locuinţă din Halmeu, iar de aici s-a ales cu un laptop, două telefoane mobile, şi un aparat foto digital în valoare de 5.600 lei, reuşindu-se recuperarea sumei de 3.600 lei.

Cu gândul că găseşte calculatoare mai multe, hoţul îşi ia ca ţintă de jaf internatul I.C. Brătianu, din municipiul Satu Mare. După ce sare gardul, tânărul intra în incinta imobilului de unde a sustras din camera unui adolescent de 17 ani, un telefon mobil în valoare de 300 lei. Dintr-o altă cameră a sustras 3 boxe audio în valoare de 200 lei. Tot prin aceeaşi metodă, în noaptea de 2 octombrie a pătruns din nou în acelaşi internat, de unde a sustras un telefon mobil unui alt tânăr de 18 ani, în valoare de 70 lei.

Valoare totală a prejudiciului cauzat se ridică la suma de 9.170 lei din care s-a recuperat 50%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.