Primul târg de adopţii pentru animale

În premieră la Satu Mare a fost organizat azi Primul Târg de adopţii pentru căţei şi pisici. Acţiunea a fost  iniţiată de Asociaţia “Free Life” în colaborare cu Organizaţia “Alpha K 9” începând cu ora 14.00  în Grădina Romei. La acţiune au fost aduşi pentru adopţie aproximativ 20 căţeluşi şi 7 pisicuţe, pe care voluntarii Asociaţiei Free Life i-au găsit abandonaţi în cartierele din municipiul Satu Mare. Este un prim pas pe care reprezentanţii Asociaţiei Free Life îl fac pentru conştientizarea populaţiei privind lipsa de responsabilitate faţă de animale. În Grădina Romei s-au strâns zeci de sătmăreni, părinţi cu copiii lor, iubitori de animale, care doreau să adopte căţeluşi sau pisicuţe.

Potrivit Lucreţiei Simu, preşedinta Asociaţiei “Fee Life”, copii sub 14 ani, care au dorit să adopte animăluţe, au avut nevoie de acordul părinţilor, organizatorii luându-şi astfel toate măsurile de precauţie, pentru ca aceste animale să nu mai ajungă din nou în stradă.
“Sperăm să organizăm astfel de acţiuni de două ori pe lună pentru a sensibiliza oamenii şi îi aşteptăm cu drag la acţiunile noastre” a declarat Lucreţia Simu preşedinta Asociaţiei “Free Life”.

În cadrul acţiunii, voluntarii Asociaţiei “Angel Dog” Alpha K 9 au realizat o demonstraţie cu câini speciali dresaţi, folosiţi la terapia pentru copiii cu disabilităţi.
Reprezentanţii Asociaţiei “Free Life” nu dispun deocamdată de un spaţiu pentru câinii şi pisicile găsite pe stradă abandonate, însă speră că autorităţile locale vor rezolva pe viitor această problemă.

Copiii au fost cei mai încântaţi de animalele aduse, iar cei care au avut acordul părinţilor au dus acasă un patruped îndrăgit.  În urma acestei acţiuni au fost adoptaţi  11 căţeluşi şi 2 pisicuţe. Animăluţele date spre adopţie au fost deparazitate interior şi exterior, fiindu-le administrat primul vaccin, gratuit, şi au primit din partea organizatorilor câte un săculeţ cu mâncare pentru animăluţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.