Primărie nou-nouţă, caut metodă legală de angajare

Există localităţi care, ca unii oameni, nu au noroc oricât s-ar zbate şi sunt în bătaia sorţii mai ceva ca frunzele uscate la cheremul unui vânt turbat. Vă înşelaţi, nu e vorba de Satu Mare (deşi afirmaţia de la început i s-ar potrivi de minune). Iar este vorba de Racşa, comuna aia nou-nouţă cu primarul înfipt al PSD-ului în care a fost îmbrânceala cu deputatul Ioan Holdiş şi în care au fost alegeri recent.

Până la urmă, comuna asta are primar ales – Toma Betea – şi un consiliu local ales. Dar problema este că nu se poate face nici una bucată angajare de personal la primărie pentru că în prevederile legale de înfiinţare a comunei nu scrie nimic despre asta şi, pe post de „moţ” la tot rahatul ăsta de situaţie, încă din luna iunie s-au blocat la nivel naţional toate angajările de funcţionari publici. Adică primăria nu este deloc în stare de funcţionare.

Problema asta a fost adusă la cunoştinţa Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Ăia din birourile de la Bucureşti, pentru care judeţul Satu Mare se confundă cu Baia Mare şi cei de-aici nu prea contează nici cât o ceapă degerată, au ridicat din umeri a sictir şi au zis ceva de genul „angajaţi şi voi oameni cu contracte de prestări servicii !” Degeaba li s-a explicat, pe înţelesul lor de birocraţi încuiaţi cu şapte lacăte, că prestările de servicii sunt mult mai costisitoare decât angajările cinstite şi frumoase cu carte de muncă direct la primărie – a rămas, deocamdată, tot aşa. Adică nicicum.

A.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.