Vrei sa-ti faci firma? Vezi ce afaceri au iesit din criza

Investitie minima, angajati putini, costuri mici, potential mare de dezvoltare. Aceste ingrediente pot alcatui o reteta de succes in afaceri. Si in cele mai multe cazuri reteta functioneaza cu rezultate foarte bune chiar si in vremuri de criza.

Confirmarea vine de la cei care au deja deschise afaceri in domeniu:

“In primele noua luni am avut vanzari in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar luna septembrie este cu 20% peste luna august. Cu toate ca am avut cresterea TVA, septembrie a fost cea mai buna luna din an”, a declarat pentru incont.ro, Radu Apostolescu, director de marketing eMAG.

Cu alte cuvinte, magazinele virtual au iesit din criza. Vanzarile lor sunt in crestere.

Explicatia pentru cresterea vanzarilor o gasim tocmai in strategia magazinelor online care se potriveste ca o manusa vremurilor prin care trecem.

Venirea crizei financiare, care a adus scaderi de venituri, i-a constrans pe consumatori sa caute cele mai mici preturi, oferte si discounturi. Pe acesta tendinta de consum s-au pliat cel mai bine magazinele online, care datorita faptului ca nu au costuri mari ( chirii, angajati, etc.) au putut reduce preturile mai mult decat magazinele clasice.Ca urmare, din ce in ce mai multi consumatori au ales sa profite de avantajele acestui mod de a face cumparaturile din fata calculatorului. Pe langa avantajul major al pretului mic, mai este si avantajul comoditatii.

Electrocasnicele, electronicele si produsele IT&C sun cele mai cautate atunci cand vine vorba de comert online. Dintre acestea, cele mai bine vandute sunt laptopurile, urmate de televizoare, componentele PC, echipamentele foto-video si telefoanele.

Pe langa magazinele online de electrocasnice, electronice si produse IT&C, se dezvolta din ce in ce mai mult si magazinele de haine sau florariile.

Nu putini sunt cei care s-au gandit ca a demara un business online este o metoda simpla si eficienta de a face multi bani.

Numai ca, desi aceasta piata are in continuare un mare potential de crestere, nu toata lumea reuseste sa si faca bani in online. De exemplu, romanii au facut cumparaturi in online de 200 de milioane de euro intr-un an, dar asta nu inseamna ca in fiecare zi nu dispar sau nu sunt trecute pe linie moarta foarte multe “magazine virtuale”. In acest tip de business conteaza foarte mult promovarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.