Simpozion ştiinţific internaţional la Satu Mare

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Satu Mare şi cei ai Direcţiei Muzeelor din Judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg au organizat La Satu Mare un simpozion ştiinţific internaţional Româno-Maghiar. Simpozionul este axat pe tema protejării şi cercetării monumentelor medievale din judeţ, Transilvania şi regiunea de graniţă cu Ungaria.

Ajuns la a VII-a ediţie, simpozionul este organizat în cadrul proiectului „Patrimonium – Valorificarea moştenirii culturale comune în regiunea de graniţă, organizat pentru prima dată în anul 1998. De atunci conferinţele sunt organizate în fiecare an odată în Ungaria, odată în Satu Mare.
La simpozion sunt prezenţi 40 de invitaţi, din Ungaria, Slovacia şi România. Pe parcursul celor trei zile, în cadrul simpozionului vor fi prezentate conferinţe pe tema protejării şi cercetării monumentelor medievale, vor fi prezentate cărţi în domeniu.

Va avea loc şi o excursie de studiu pentru monumentele din judeţ, tocmai pentru a atrage atenţia specialiştilor asupra monumentelor din judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.