Primăria Satu Mare nu mai are voie la blocat roţile !

Justiţia sătmăreană – prin instanţa Secţiei Contencios Administrativ a Tribunalului Satu Mare – le-a tăiat Primăriei Satu Mare şi, implicit, Consiliului Local dreptul de a mai bloca roţile celor care îşi parchează maşinile după cum îi taie capul. Prin sentinţa civilă nr. 1248-CA-23.09.2010 (pe care o puteţi vedea aici), pronunţată în dosarul nr. 5172-83-2010 al Tribunalului Satu Mare, se suspendă o serie de prevederi din hotărârile Consiliului Local Satu Mare nr. 124 din 2004 şi nr. 255 din 2009 care se referă la procedurile de blocare a roţilor. În mod normal, această sentinţă judecătorească este executorie de drept – adică trebuia pusă în aplicare imediat după ce a fost comunicată ! -, chiar dacă Primăria Satu Mare are dreptul la recurs. Practic, nici gardienii publici (deveniţi poliţişti comunitari) şi nici vreun alt împuternicit de Consiliul Local sau de primarul municipiului Satu Mare nu mai are dreptul legal de a bloca roţile indisciplinaţilor.

Pentru că reprezentantul firmei care a câştigat procesul cu Primăria Satu Mare a văzut că activitatea de blocare a roţilor continuă de parcă sentinţa judecătorească ar fi fost dată în dorul lelii şi facultativă, a luat legătura cu un executor judecătoresc care a înaintat o frumoasă şi pertinentă solicitare Instituţiei Prefectului Satu Mare – prefectul fiind obligat să vegheze la respectarea legilor dintr-un judeţ – prin care solicită asigurarea înfăptuirii actului de justiţie prin obligarea Consiliului Local satu Mare să ia o pauză în activitatea de blocare a roţilor (cele două pagini ale comunicării către prefect pot fi văzute aici).

Primarul Ilyes nu-i curios de sentinţa asta

Într-o declaraţie pe care Sătmăreanul i-a obţinut-o oarecum pe fugă – pe motiv că primarul se grăbea cu alte treburi -, Iuliu Ilyes susţine că “nu cunosc încă motivarea acestei sentinţe în care domna aceea judecătoare a crezut de cuvinţă să suspende cîteva prevederi dintr-o hotărâre a Consiliului Local, deci nu pot spune prea multe acum. Cert este că oricum există o altă hotărâre de Consiliu Local conform căreia blocarea roţilor are suport legal, deci activitatea asta va continua. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont de faptul că blocarea roţilor celor care nu respectă regulile de circulaţie referitoare la parcare este o activitate care există în toate oraşele din România şi în toate oraşele din lumea civilizată. Prin urmare, nici municipiul Satu Mare nu va face excepţie pentru că nu este firesc.”

5 Comentarii la "Primăria Satu Mare nu mai are voie la blocat roţile !"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.