Inaugurare spaţiu de joacă la „Prichindel”

Dacă nu demult copiii Creşei Sociale „Prichindel” se jucau mai mult în interiorul clădirii, de acum înainte aceştia vor putea ieşi în curte pentru a se da în leagan, topogane şi pentru a face forme în nisip. Astăzi a fost inaugurat spaţiul de joacă al creşei sociale, realizat prin sprijinul financiar al primăriei municipiului Satu Mare.

Cei 30 de copii ai Creşei Sociale „Prichindel” au de astăzi un loc de joacă modern, educatoarele putând realiza diferite acţiuni cu copii în curtea creşei sociale. Au fost achiziţionate leagăne, topogane, balansoare, s-a amenajat o groapă cu nisip, dar şi spaţiul verde din curte. Finanţator pentru realizarea investiţiei a fost primăria municipiului Satu Mare. La inaugurare au fost prezenţi primarul Iului Ilyes, viceprimarul Kereskenyi Gabor, directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ, dar şi reprezentanţi ai Servciului Public de Asistenţă Socială şi voluntari din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.
Primarul Iuliu Ilyes si  viceprimarul Kereskenyi Gabor au plantat câte un copac de tuia în faţa instituţiei.

Imediat ce panglica a fost tăiată, cei prezenţi au făcut un tur al spaţiului verde şi al locului de joacă, în timp ce micuţii au testat topoganele şi leagănele. Cei 30 de copii care vin la Creşa Socială Prichindel provind din familii cu probleme financiare, selectaţi pe baza anchetelor sociale. Valoarea investiţiei este de peste 25.000 de lei, bani asiguraţi din bugetul Primăriei municipiului Satu Mare.

Odată cu realizarea acestei investiţii, copiii care provin din familii defavorizate se vor putea bucura de toate condiţiile adecvate vârstei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.