Nu se anunţă restructurări la ISU

Activitate în paramentrii normali a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare pe primele 9 luni ale acestui an. Conducerea ISU trage un semnal alarmă privind creşterea incendiilor la locuinţe provocate de instalaţii electrice improvizate şi coşuri de fum necurăţate. Referitor la restructurările de care s-a tot vorbit în ultima perioadă, conducerea ISU a declarat că nu s-a anunţat nimic oficial de la nivelul Inspectoratului General, în schimb în ultimele luni, 7 pompieri de la Satu Mare şi-au dat demisia.

Deşi suntem abia la început de sezon rece, pompierii sătmăreni se confruntă cu incendiile din locuinţe provocate de instalaţii electrice improvizate şi coşuri de fum necurăţate corespunzător. Seful ISU Someş Satu Mare, colonelul,  Iulian Burz, a declarat că iarna 2010-2011 va fi una foarte friguroasă, ceea ce va duce la creşterea incendiilor în locuinţe. Deşi oamenii au fost atenţionaţi încă din 2007 pentru remedierea deficienţelor prinvind instalaţiile electrice, dar şi la coşurile de fum, problemele au rămas aceleaşi, drept urmare în urma controalelor, în acest an au fost aplicate 83 de amenzi contravenţionale în valoare de 85.000 de lei şi peste 3000 de avertismente.

Referitor la personalul unităţii, col Burz Iulian a declarat că nu s-a comunicat nimic oficial de la nivelul Inspectoratului General în ce priveşte restructurarea posturilor. Acesta a amintit că a respins intrarea în concediu de paternitate a 20 de pompieri, iar alţi 7 şi-au dat demisia.
În ceea ce priveşte intervenţiile pompierilor pe primele 9 luni  ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut  numărul intervenţiilor a scăzut cu  11,7 %  , iar numărul incendiilor  a scăzut cu 41,4 %. Timpul mediu de răspuns a fost de 10’46’’a scăzut cu 0’48’’, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut iar timpul mediu de intervenţie a fost de 71’19’’ a crescut cu  1’42’. Cele mai multe intervenţii au fost cele de tip SMURD în diferite accidente de circulaţie.  În perioada analizată înregistrându-se 32 decese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.