Varga, chiulangiu şi leneş – Buda, harnic de mama focului

Unde statistica dă cu barda, nu prea mai rămîne loc de scuze. Cam asta rezultă din analiza statistică a activităţii deputaţilor sătmăreni. Date concrete – nu poveşti cu babe surde şi abureli politicianiste de manipulat votanţii care-au mai rămas încă pe plaiuri româneşti – pot fi văzute de oricine e curios deoarece Institutul pentru Politici Publice a lansat astăzi, 6 octombrie a.c. site-ul ALEŞII VOTEAZĂ, prima aplicaţie on-line din Româna care a pus la dispoziţia publicului informaţii despre prezenţa parlamentarilor la lucrări şi activitatea lor concretă în forul legislativ în timpul mandatului. Cu o formă grafică de excepţie şi noi facilităţi care permit agregarea de informaţii complexe privind activitatea deputaţilor şi senatorilor, site-ul este disponibil la www.alesiivoteaza.ro.

Accesând gratuit site-ul veţi găsi informaţii despre poziţiile înregistrate de fiecare parlamentar în clasamentul de prezenţă la lucrările din plen pentru întreg mandatul, votul exprimat de fiecare parlamentar asupra fiecărui proiect de lege, gradul de loialitate faţă de grupul parlamentar din care alesul face parte, numărul iniţiativelor depuse de fiecare parlamentar pe domenii de interes, situaţia legilor adoptate tacit şi multe alte aspecte importante din activitatea membrilor Legislativului.

Conform datelor de pe site-ul pomenit, deputatul UDMR Varga Attila este ăl mai leneş şi chiulangiu (zicem aşa, diplomatic, ca să nu folosim expresia caragialescă de “loază”) dintre cei cinci deputaţi sătmăreni. În topul prezenţei la munca pentru care a fost ales şi e plătit din banii contribuabililor, el este pe locul 234 dintr-un total de 334. Este la al şaselea mandat consecutiv de parlamentar, dar nu a avut decât 5 (cinci !) iniţiative legislative în ultimii doi ani (locul 311 din 324 la “eficienţă”).

La polul opus, mergând pe principiul cu tăcutul şi făcutul, deputatul PNL Viorel Buda este pe locul 57 în topul prezenţei la muncă (din acelaşi total de 334). Este parlamentar la primul mandat şi a avut 17 iniţiative din decembrie 2008 până în prezent. Ceilaţi trei deputaţi sătmăreni – pesedistul Gheorghe Ciocan, udemeristul Erdei Doloczki Istvan şi pedelistul Ioan Holdiş – sunt undeva pe la jumătatea clasamentului. Noi v-am prezentat acum doar extremele, care va să zică. Pentru detalii despre toţi, vă recomandăm să accesaţi site-ul www.alesiivotează.ro şi veţi vedea cît de tare se strofoacă aleşii noştri să ne fie nouă bine, să ne dea lapte, carne, brânză etc. precum capra din poveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.