Ce chestii s-a săturat bixădeanul Mihai Zele să mai reclame la Prefectură ?

Ieri s-au desfăşurat, ca în fiecare zi de marţi din săptămână, audienţele la Instituţia Prefectului. De regulă, la aceste audienţe se prezintă mai ales oameni care se simt copleşiţi de nedreptăţi şi care trag speranţa că prefectul sau subprefectul vor face “ceva” pentru a-i ajuta sub o formă sau alta. Ieri au fost 9 persoane care şi-au expus baiurile subprefectului Pataki Csaba. Ultima pe listă a fost Mihai Zele  din comuna Bixad, el reclamând faptul că a fost debarcat illegal din funcţia de director al căminului cultural, contractul de muncă fiindu-i desfăcut printr-o presupusă acţiune de falsificare a procesului verbal al şedinţei Consiliului Local Bixad din 16 august 2010 de către primarul Ioan Tătar. Mihai Zele afirma că atunci când noua organigramă – în care funcţia sa nu mai exista – a fost votată de consilierii locali, aceştia nu au ştiut că este vorba de desfiinţarea postului său pentru simplul motiv că primarul respectiv ar fi omis să scrie asta, în mod deliberat, în proiectul de hotărâre afferent – chestia asta ar fi apărut brusc numai în procesul verbal al şedinţei. Consilierul juridic Hadrian Tomsa i-a explicat bixadeanului Mihai Zele că poate ataca în instanţă dispoziţia primarului Tătar, dar subprefectul Pataki Csaba i-a zis direct că nu are şanse să câştige. Evident că Mihai Zele a fost intrigat, dar n-a mai comentat nimic. Subprefectul Pataki a confirmat cele prezentate mai sus şi a precizat pentru Sătmăreanul.net că “e mai cinstit să-i spui omului care este situaţia sa reală, iar în cazul lui Zele era clar că nu are dreptate pentru că este vorba de o organigramă aprobată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici prin care se reducea inclusiv postul său, iar organigrama în cauză se aplica în mod obligatoriu. Eu i-am spus cum stau lucrurile de fapt, atât.”

Nimeni nu îndrăzneşte să-l controleze pe Tătar

După ce a ieşit de la audienţă, Mihai Zele a declarat că s-a simţit descurajat şi de aceea nu a mai pomenit de faptul că el este în conflict deschis cu primarul Ioan Tătar în urma unei bătăi zdravene pe care ar fi încasat-o de la acesta – chiar există un proces la Judecătoria Negreşti Oaş pe tema asta -, fapt pentru care are de îndurat tot felul de şicane din partea arţăgosului edil. “Pe lângă asta, ce rost mai avea să pomenesc de faptul că foloseşte în interes personal utilajele Primăriei sau despre închiderea abuzivă a întregului sediu al Primăriei ori de câte ori are chef, închidere despre care aţi scris şi dumneavoastră ? Orice aş demonstra, degeaba… El este pedelist ca şi prefectul, niciodată nu o să se trimită Corpul de control acolo la Bixad să cerceteze toate ilegalităţile pe care le face, uneori chiar împreună cu şeful de post. Şi chiar de s-ar duce până acolo, credeţi că s-ar face controlul la modul serios ?! Că doară tăţi îs pe o mână când e să se apere unul pe altul…”

Noi sperăm, totuşi, ca organele abilitate – de la Instituţia Prefectului la IPJ Satu Mare şi Curtea de conturi – să lămurească grămezile de reclamaţii de tot felul care există la adresa primarului Ioan Tătar. Că nu prea e normal să se ajungă la un moment dat în situaţia ca la intrarea în comună să se pună o ditamai placă pe care să scrie ceva de genul “Până aici e statul român – de aici încolo e Bixadul, moşia lui Tătar “. Am încercat de câteva ori să contactăm telefonic ciudăţenia asta de primar, dar de fiecare dată ne-a intrat mesageria vocală. Cel mai probabil, nu avea semnal la mobil. Oricum, vom mai încerca. Să ne lămurim ce şi cum. Nu de alta, dar mai avem destui primari la rând pe lista cu ilegalităţi şi mişmaşuri care se fac prin comunele din judeţ (cu sau fără concursul interesat al unor “mahări” din Sătmar).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.