655 de sătmăreni se luptă la Tribunal să-şi primească înapoi drepturile salariale

Potrivit unor informaţii comunicate ziarului nostru de magistratul Remus Nemeş – purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare -, de la începutul acestui an şi pînă la sfârşitul lunii septembrie 2010 au fost pe rol la Tribunalul Satu Mare 655 de acţiuni civile prin care sătmărenii îşi revendicau drepturile salariale. “Dintre acestea, 310 cauze au fost deja soluţionate de instanţele Tribunalului Satu Mare, celelalte fiind încă în curs de judecare”, a precizat Remus Nemeş. Sursa citată a admis, de asemenea, că numărul dosarelor a crescut subtanţial după ce a fost pusă în aplicare legislaţia referitoare la ciuntirea salariilor bugetarilor cu 25%.

Pe de altă parte, există şi o altă serie de acţiuni judecătoreşti pornite de sătmăreni împotriva unor firme private prin care se solicită instanţelor Tribunalului Satu Mare redobândirea unor drepturi salariale despre care consideră că le-au fost retrase în mod ilegal.
Făcând o succintă verificare pe portalul instanţelor de judecată, am constatat că destul de numeroase dosare care au ca obiect revendicarea drepturilor salariale au primit primul termen de judecată doar spre sfârşitul lunii noiembrie sau în prima jumătate a lunii decembrie. “Acest fapt este real şi se întâmplă din cauză că la repartizarea computerizată a termenelor de judecată se ţine cont de raportul dintre numărul de magistraţi şi numărul de acţiuni care se înregistrează şi în prezent s-a depăşit punctajul pe obiectivele de activitate, astfel încât programul de calculator stabileşte aceste termene de judecată cumva mai îndepărtate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, magistratul Remus Nemeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.