Se deschide un nou sezon pentru emigrarea în State – cu avertizare la escrocherii !

Dacă aveţi gânduri de ducă pe plaiurile Statelor Unite ale Americii (cam crizate încă, dar nici pe departe ca în Românica noastră), aflaţi că o nouă tură a programului LOTERIA VIZELOR începe de azi, 5 octombrie. Important de tot: înregistrările pentru programul Loteria Vizelor 2012 trebuie transmise numai electronic între amiaza zilei de 5 octombrie şi amiaza zilei de 3 noiembrie, informează Ambasada SUA la Bucureşti. Adică în acest an procesul se va desfăşura integral online.

Ambasada aminteşte că programul anual Loteria Vizelor pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple dar stricte de calificare. Înregistrările sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer. Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor 2012 (DV-2012) trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa www.dvlottery.state.gov numai în timpul perioadei de înregistrare. Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică.

Ambasada aminteşte că, înainte de a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012, solicitanţii trebuie să citească atent instrucţiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA.

Amănunte pe care vreţi să le ştiţi

Odată ce solicitantul a reuşit să transmită înregistrarea electronică, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele său şi un număr unic de confirmare. Solicitanţii trebuie să tipărească acest mesaj şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Solicitanţii nu vor putea să verifice dacă au câştigat şi să continue cu solicitarea de viză fără acest număr de confirmare – se atrage atenţia în comunicatul de presă al Ambasadei SUA – pentru că numărul de confirmare nu se mai poate obţine ulterior momentului înregistrării electronice.
Conform sursei citate, începând de la 1 mai 2011 solicitanţii pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov. “Entry Status Check” va fi singura modalitate pentru solicitanţi de a verifica dacă au câştigat sau nu. Solicitanţilor nu li se va trimite nicio înştiinţare prin poştă sau prin e-mail.

Vă dăm documentaţia anti-escroci !

Mesajele primite prin e-mail care pretind că un solicitant a câştigat Loteria Vizelor şi va primi un număr de serie pentru un paşaport sau că a câştigat o sumă de bani sunt escrocherii. Aceste mesaje pot părea oficiale şi pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele şi paginile de internet asociate lor sunt false.
Solicitanţii trebuie să fie de asemenea precauţi în privinţa firmelor de intermediari care se oferă să transmită înscrierile în cadrul programului DV în numele acestora, se mai arat în comunicatul ambasadei. “Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul că reţin numerele de confirmare ale solicitanţilor până la achitarea unor sume de bani, uneori împiedicându-i pe aceştia să continue procesul de solicitare şi de primire a vizelor. Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizează nicio companie privată să acţioneze în numele său”, se mai arată în comunicat.
Pentru a cunoaşte modalităţile concrete de care s-au folosit o grămadă de aşa-zişi intermediari pentru a păcăli – mai ales la buzunar, nu numai la orgoliu ! – solicitanţi la Loteria Vizelor SUA, Sătmăreanul vă pune la dispoziţie un text edificator şi prevenitor conceput chiar de Ambasada SUA la Bucureşti în anul 2010, text pe care il puteţi citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.