Se deschide Gold Plaza

Baia Mare, 5 Octombrie 2010 – primul centru comercial modern din nord vestul tarii, Gold Plaza Baia Mare, isi va deschide portile in 4 noiembrie 2010, au anuntat Futureal si Immofinanz, dezvoltatorii proiectului.

Lucrarile de constructie si finisaje au intrat pe ultima suta de metri, cladirea Gold Plaza fiind aproape de finalizare. Centrul comercial va gazdui aproximativ 100 de retaileri, pe o suprafata inchiriabila de circa 30.000 m2.

Centru regional de shopping si entertainment, Gold Plaza a fost gandit sa ofere o gama larga de atractii care includ un cinema multiplex modern, bowling, biliard, o zona de joaca pentru copii, un casino dar si o sala de fitness cu o arhitectura deosebita, ce ofera o priveliste spectaculoasa asupra muntilor din apropierea orasului. Food court-ul gazduieste o gama variata de operatori, incluzand restaurant, cafenele si un lounge, toate cu acces la o terasa deschisa pe timpul verii precum si la o galerie de arta.

Gold Plaza se bucura de un mix excelent de shopping si distractie, format din retaileri internationali si nationali. Centrul va fi ancorat de un hypermarket Cora avand o suprafata totala de aproximativ 7600 m2. “Cora este o companie uitmitoare, cu performante extraordinare si cu success fantastic la public” a declarat Eran Socher, managing director al proiectului.

Gold Plaza va aduce in nord-vest-ul tarii primul cinema multiplex, operat de liderul in domeniu, Cinema City. Fiecare dintre cele 6 sali de cinema este amenajata conform celor mai moderne standarde din domeniu. Toate salile sunt echipate cu proiectoare speciale, care suporta tehnlogia 3D.

Pe langa Cora si Cinema City, Gold Plaza a reusit sa reuneasca in unitatile mari si medii alti chiriasi-ancora de renume. Cererea pentru aceste spatii a atins nivelul de 120% din disponibilul mall-ului, permitand dezvoltatorilor sa aleaga dintre cele mai bune branduri disponibile si sa creeze un mix solid de chiriasi. Printre acestia se numara: C&A, New Yorker, Deichmann, Takko, Leonardo, LC Waikiki, Domo, House of Art, San Francisco, Fox, Douglas, Centrofarm, Orsay, Best of Bowling, Kenvelo, Jeans Club si multi altii.

Gold Plaza este unul dintre singurele 3 mall-uri care se va deschide in acest an, fiind printre putinele proiecte care au reusit sa obtina si sa mentina finantarea pentru dezvoltare, sa inceapa si sa finalizeze lucrarile de constructie. In anii anteriori s-au anuntat aproximativ 120 de noi proiecte in Romania.

Gold Plaza Baia Mare se preconizeaza a fi un punct de atractie pentru mai mult de 1 milion de vizitatori, aflati la maxim o ora timp de condus de mall, pentru care nu exista alternative de cumparaturi si petrecere a timpului liber. Diferenta dintre cererea clientilor si oferta de retail a pietei este una dintre cele mai mari din tara si se va traduce, foarte probabil, intr-un nivel ridicat al vanzarilor pentru chiriasii mall-ului. “Cand am realizat ca Gold Plaza va fi pentru mult timp singurul centru de acest tip din Baia Mare, am decis sa-l transformam intr-un loc care sa ofere ceva pentru fiecare. Strategia noastra nu a mai urmarit sa diferentieze mall-ul de competitori ci sa raspunda nevoilor unei game cat mai variate de clienti. In timp ce populatia din imediata vecinatate a mall-ului are acum la dispozitie un hypermarket extraordinar care ofera o gama variata de produse, cei care locuiesc in zone mai indepartate vor fi atrasi de nenumaratele optiuni de petrecere a timpului liber.” a explicat Socher.

Gold Plaza este amplasat intr-unul dintre cele mai cunoscute si dinamice cartiere ale orasului Baia Mare, fiind o zona tranzitata atat cu masina, cat si cu mijloace de transport in comun sau pe jos. Terenul care gazduieste centrul comercial are deschideri de peste 100 m la fiecare dintre cele 3 bulevarde care il marginesc: Decebal, Independentei si Victoriei. In zona de catchement primar a proiectului (la 10 minute de mers cu masina) se afla aproximativ 140.000 de locuitori.

Din punct de vedere al arhitecturii, centrul comercial este amplasat pe 3 nivele, unde parterul gazduieste unitati mici de servicii si retail, dar si hypermarket-ul. Primul etaj este dedicat in intregime zonei de fashion, incluzand ancore mari si medii de imbracaminte, incaltaminte si accesorii. Tot la primul etaj este amplasat spatiul retailerului de electronice Domo.

Cel de-al doilea etaj gazduieste zona de entertainment si foodcourt-ul cu o componenta acoperita si una in aer liber, terasa “Gold Terrace”, ambele oferind o priveliste superba asupra muntilor. Centrul comercial pune la dispozitia clientilor sai o parcare subterana, cea mai mare de acest tip din regiune.

Centrul comercial este dezvoltat de Futureal, dezvoltator imobiliar apreciat la nivel European, cu sediul central in Ungaria, in parteneriat cu fondul de investitii austriac Immofinanz. Agentul de inchiriere al proiectului este Colliers International, iar finantarea a fost asigurata de catre MKB Bank.

5 Comentarii la "Se deschide Gold Plaza"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.