C.R. pentru Protectia Consumatorilor, desfiinţat

Comisariatul Regional pentru protecţia consumatorilor a fost desfiinţat de la 1 octombrie. Astfel vor exista doar comisariatele judeţene, conduse de comisari şefi pentru fiecare judeţ. Decizia vine în urma aprobării Ordonanţei de Urgenţă 882/2010 pentru reducerea cheltuielilor.

La nivel naţional au fost desfiinţate 12 Comisariate regionale şi asta deoarece personalul angajat nu îşi justifica activitatea, iar prin reducerea posturilor se reduc cheltuielile. Ca urmare a desfiinţării acestor comisariate regionale, comisarii şefi şi-au pierdut posturile, în această situaţie aflându-se la nivel de judeţ 2 comisari şefi. Personalul a fost preluat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, unde director a rămas Valentin Breban.

În total, la nivelul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare vor fi 11 angajaţi, comparativ cu judeţe precum Clujul unde sunt 6 angajaţi, Maramureşul cu 9 angajaţi, Sălajul cu 6 angajaţi,  judeţul nostru se situează destul de bine, având în vedere că pe lună se depun aproximativ 70 de reclamaţii la CJPC .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.