Profesorii sătmăreni protestează în Capitală

20 de profesori din judeţul Satu Mare vor participa la cele două mitinguri organizate mâine la Bucureşti, de ziua Mondială a Educaţiei. La mitingul de la palatul Cotroceni sunt aşteptaţi circa 3.000 de sindicalişti, în timp ce la cel din Piaţa Victoriei aproximativ 8.000 de persoane.

La mitingul organizat de Alianţa Federaţiilor din Învăţământ, FEN şi Spiru Haret sunt aşteptate aproximativ 3000 de cadre didactice în faţa palatului Cotroceni. Din partea FEN Satu Mare vor participa 15 profesori, care sunt membri ai biroului executiv, dar şi cadre didactice.

Ioan Drăgan, Secretarul General FEN, a declarat că România se află pe ultimul loc în ce priveşte reducerea salariilor şi sporurilor profesorilor, din cele 30 de ţări europene aduse în discuţie în cadrul unei conferinţe organizată la Bucureşti privind Impactul Crizei asupra Educaţiei.

Reprezentanţii Alianţei Federaţiilor din Învăţământ, FEN şi Spiru Haret au hotărât organizarea mitingului în faţa Palatului Cotroceni, pentru a sensibiliza preşedintele ţării, având în vedere că Guvernul nu a reacţionat în nici un fel la mitingurile organizate până acum.

Tot mâine va mai fi organizat un miting al profesorilor de către FSLI, în piaţa Victoriei. Potrivit preşedintelui SLI Satu Mare, Virgil Roman, din partea judeţului Satu Mare, la miting vor participa 5 profesori.
Nemulţumirile sindicaliştilor sunt legate de condiţiile improprii în care funcţionează numeroase unităţi de învăţământ, lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învăţământului românesc, reducerea salariilor cu 25 la sută la nivelul angajaţilor din învăţământ, poziţionarea angajaţilor din educaţie în zona inferioară a grilei unice de salarizare, reducerile de personal şi tergiversarea votării noii legi a educaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.