Problema nr. 1 a României: Transporturile

România va depăşi rapid multe state din regiune dacă va rezolva problema transporturilor, inclusiv prin dezvoltarea unor proiecte finanţate cu fonduri europene, consideră directorul general- preşedinte al grupului Erste, Andreas Treichl.

“Situaţia în Ungaria şi România este dificilă. Cred că România are o şansă mai bună decât Ungaria de a ieşi din situaţia actuală dificilă pentru că are un avantaj foarte mare mulţumită datoriei străine foarte reduse şi mix-ului mai bun dintre costul muncii – productivitate”, a arătat Treichl la o conferinţă cu investitorii grupului austriac, organizată la Dubrovnik.

Preşedintele Erste consideră că “situaţia dezastruoasă” a infrastructurii de transport este factorul care “ţine cu adevărat în urmă” investiţiile şi creşterea economică.

“În multe alte segmente economia merge mult mai bine, ceea ce este primul semn al democraţiei, că economia evoluează indiferent de cât de buni sau slabi sunt politicienii. Totuşi, în transport cred că este o problemă serioasă pentru avantajul real al României cred că este sectorul logistic, adică mixul dintre transport şi costul muncii şi, binenţeles, mărimea pieţei locale”, a continuat şeful grupului austriac.

Treichl a precizat că România are la dispoziţie finanţări substanţiale, mai multe decât orice altă ţară din Europa de Est, dar nu poate executa proiecte şi atrage fonduri europene.

“Sperăm că se va întâmpla ceva foarte repede. Dacă această problemă va fi depăşită, atunci România poate depăşi multe state din regiune foarte rapid”, le-a spus Treichl analiştilor.

Un Comentariu la "Problema nr. 1 a României: Transporturile"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.