Prietenii evreilor

Comunitatea evreilor din Satu Mare a organizat ieri, începând cu ora 16.00, la Sinagoga Mare, de pe strada Decebal nr. 4 mai multe manifestări. Acestea au debutat cu sfinţirea unui nou parochet de către rabinul Szerdocz Ervin din Budapesta. Parochetul, o cortină ce acoperă sulurile Legii, a fost donat comunităţii evreilor din Satu Mare de către Sharon Weisz din Los Angeles, cea care a organizat evenimentul şi care este originală din Livada, judeţul Satu Mare.

După sfinţire a avut loc înmânarea unor brevete numite “Prietenii Comunităţii” primarului municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, şi directorului Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare, Felicia Griogoescu, ca fiind “Prietenii Comunităţii”, pentru că au participat la acţiunile organizate de Comunitatea Evreilor din Satu Mare. De asemenea, a fost acordată o dimplomă de onoare doamnei Sharon Weisz.

La final a avut loc un concert de muzică klezmer susţinut de formaţia “Is… Real Project” din Budapesta, aceasta fiind formată din cinci membri ai familiei Kuna, dintre care trei sunt vocalişti. Spectatorii prezenţi în număr mare în Sinagogă au fost foarte încântaţi de prestaţia trupei maghiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.