Vilele avocaţilor, medicilor şi notarilor – luate la ochi de Garda Financiară

În expunerea făcută la sfârşitul lunii trecute de comisarul şef al Gărzii Financiare Satu Mare, Ioan Şipoş, în faţa prefectului Radu Giurcă şi a şefilor instituţiilor deconcentrate strânşi la şedinţa de Colegiu Prefectural s-a pomenit răspicat despre „potenţialul de evaziune fiscală” existent în fiecare cetăţean .

Dar tot atunci Ioan Şipoş a facut aluzii transparente – legate tot de evazionism, evident – la o întreagă categorie socială: practicanţii aşa-numitelor profesii liberale. „Cei cu profesii liberale rămân extrem de surprinşi atunci când sunt controlaţi de Garda Financiară şi fiecare dintre aceştia încearcă să invoce prevederi legale referitaore la scutirea de obligativitatea deţinerii şi folosirii caselor de marcat în activitatea lor. Atrag atenţia că aceştia nu intră sub incidenţa acelor prevederi legale de scutire de obligaţia folosirii caselor de marcat !

Sunt extrem de puţini cei care sunt într-adevăr scutiţi, după lege – de exemplu, producătorii agricoli individuali adevăraţi, cei care vin la piaţă cu produsele din grădina lor, nu comercianţii pe care îi găsim adesea prin pieţe. Oricum, este interesant de verificat din ce şi cum şi-au făcut cei cu profesii liberale clădirile impunătoare în care locuiesc sau în care au birouri fără să folosească, conform legii, casa de marcat !”, a afirmat comisarul şef Ioan Şipoş. Conform definiţiei uzuale, „cei cu profesii liberale” sunt avocaţii, notarii, medicii etc.

3 Comentarii la "Vilele avocaţilor, medicilor şi notarilor – luate la ochi de Garda Financiară"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.