10500 pachete de ţigări de contrabandă

Vineri, 01 octombrie,a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au declanşat o acţiune pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale pe raza municipiului Satu Mare.

Astfel, în jurul orei 12.00, pe prelungirea străzii 9 Mai, în zona de agrement Bercu Roşu, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control autoturismul marca Opel Corsa, înmatriculat în Satu Mare, fiind suspect că transportă produse accizabile. La volanul maşinii se afla Nicolae B., în vârstă de 38 de ani, din Satu Mare. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia s-au descoperit 3 baxuri cu ţigări. Extinzându-se verificările în zonă, pe o stradă laterală a fost depistată autoutilitara marca Iveco, înmatriculată în Ungaria, parcată în faţa casei de vacanţă a numitului Attila M. în vârstă de 31 de ani.În urma controlului autoutilitarei, în compartimentul pentru marfă, în spatele unui perete fals, a fost descoperită cantitatea de 18 baxuri cu ţigări.Pe timpul cercetărilor s-a stabilit că întraga cantitate de ţigări aparţine numitului Attila M.

Autovehiculele au fost conduse la sediul I.J.P.F. Satu Mare, unde poliţiştii de frontieră împreuna cu inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit. În cele 21 baxuri era cantitatea de 10.500 pachete de ţigări marca Viceroy, toate cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 44.730 lei, lucrătorii din cadrul D.J.A.O.V Satu Mare ridicând cantitatea de țigări în vederea continuarii cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse mărfii, fără a fi marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete.

Sâmbătă, 2 octombrie, Attila M. și Nicolae B. au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.Judecătoria Satu Mare a dispus arestarea preventivă a cetăţeanului Attila M. pentru o perioadă de 29 de zile iar asupra lui Nicolae B. s-a dispus măsura de a nu părăsi localitatea Satu Mare pe o perioadă de 30 de zile.
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acest eveniment.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WkI12J33VXA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.