Autoturism neînmatriculat descoperit la Petea

Poliţiştii de frontieră cercetează un bărbat din judeţul Maramureş care la controlul frontierei s-a prezentat cu un autoturism având aplicate plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

Joi, 30 septembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Florin Cornel L., în vârstă de 27 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea un autoturism marca Chrysler Stratus, având aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare de Franţa. La controlul documentelor efectuat pentru intrarea în ţară, conducătorul auto a prezentat şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberat de autorităţile franceze.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră sătmăreni au constatat că seria de şasiu poansonată pe autoturism nu corespunde cu cea înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat la control iar autoturismul este radiat din circulaţie din luna noiembrie 2008.

Persoana în cauză a declarat că este proprietarul a două autoturisme marca Chrysler Stratus, şi intenţionând să înmatriculeze în România autoturismul radiat, a aplicat placuţele cu numărul de înmatriculare de la celălalt autoturism , prezentând în acest sens şi certificatul de înmatriculare corespunzător.

Conducătorului auto i-au fost întocmite acte premergătore începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.