Proiectul ISPA, la final

Calitatea bună a apei, reducerea pierderilor din reţelele de apă, respectiv a infiltrărilor din reţelele de canalizare sunt câteva avantaje în urma finalizării proiectului ISPA. Conducerea SC Apaserv împreună cu reprezentaţii Primăriei Satu Mare au sustinut azi o conferinţă de presa pe tema impactul proiectului ISPA asupra calităţii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare din Satu Mare.

Proiectul ISPA in valoare de 37,5 milioane de euroa fost finanţat de Uniunea Europeană printr-o contribuţie nerambursabilă de 71% şi cofinanţat de Municipiul Satu Mare în proporţie de 29%, prin contractarea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiţii. În cadrul proiectului ISPA a fost reabilitată staţia de epurare din Satu Mare, sistemul de captare şi furnizare a apei brute, sistemul de canalizare şi staţia de tratare a apei potabile de la Mărtineşti.

Lucrările au fost incepute in 30 august 2006 şi au avut ca obiectiv asigurarea alimentării cu apă brută, a staţiei de tratare a apei potabile de la Mărtineşti, furnizarea fără întreruperi şi la presiune constantă a apei potabile, îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei oraşului şi reducerea pierderilor de apă din sistem şi a consumului de energie.

În prezent preţul apei este de 2,15 lei plus TVA, iar canalizarea 1, 15 lei plus TVA. Directorul Apaserv Ioan Leitner a declarat că în acest an preţurile nu vor fi majorate, dar de anul viitor, în funcţie de inflaţie şi de investiţiile realizate, este posibil ca sătmărenii să scoată mai mulţi bani din buzunar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.