Proiect european pentru ajutorarea copiilor străzii

satu mare
Mai mulţi reprezentanţi de organizaţii şi instituţii din ţară şi judeţ s-au întâlnit astăzi la Satu Mare în cadrul Comitetului Naţional de pilotaj al proiectului de parteneriat Leonardo da Vinci, pentru un schimb de experienţă în ce priveşte ajutorarea copiilor străzii. Proiectul îşi propune să stabilească starea actuală a problemelor în domeniul muncii cu copii străzii.

La prima întâlnire a Comitetului Naţional de Pilotaj desfăşurată în perioada 27-28 septembrie au participat reprezentanţi ai unor organizaţii şi insitituţii din Bucureşti, Iaşi, Arad, Baia Mare şi Satu Mare. Poiectul îşi propune să reunească diferiţi profesionişti care lucrează cu copiii în stradă în Franţa, România, Italia şi Spania cu scopul de a realiza un schimb de experienţă. Din Satu Mare, la întîlnire au participat membrii ai Asociaţiei Stea, Serviciul Public de Asistenţă Socială, Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Satu Mare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene şi are o valoare de 25.000 de euro.

Directorul Asociaţiei Stea din Satu Mare, Cristina Bala, a declarat că reprezentanţii acestei Asociaţii  fac o  monitorizare a copiilor care se află în stradă şi care pot beneficia de servicii în Centrul de zi, respectiv în cadrul Serviciului Educativ, ce cuprinde, printre altele, activităţi de alfabetizare şi consiliere. În cadrul Asociaţiei Stea sunt monitorizaţi aproximativ 35 de copii la Centrul de zi şi 150 în stradă, cu vârste până la 35 de ani.

Prima întâlnire a Comitetului Naţional s-a axat pe stabilirea modului de funcţionare a acestuia, cunoşterea unor modele de bună practică cu copiii străzii folosite de organizaţiile şi instituţiile participante la întâlnire, dar şi construirea cadrului de desfăşurare a studiului naţional cu privire la practicile profesionale a formării personalului care lucrează cu copiii străzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.