Întâlnirea trimestrială a bibliotecarilor

Întâlnirea trimestrială de lucru cu bibliotecarii din bibliotecile publice din judeţ a fost organizată astăzi la Liceul Ion I. C. Brătianu din municipiu. Întâlnirea a fost organizată de Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România (ANBPR), filiala Satu Mare.

Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, a făcut referire la Simpozionul ştiinţific „70 de ani de la Dictatul de la Viena”, care s-a desfăşurat în data de 24 septembrie, la Satu Mare.

La întâlnire s-au adus mai multe informaţii privind Conferinţa Naţională a ANBPR, cu tema „Biblioteca publică şi dezvoltarea comunitară”, care se va desfăşura la Braşov, în perioada 21-23 Octombrie şi programul cursurilor de pregătire profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice din România în trimestrul IV al anului curent.

Al treilea punct pe ordinea de zi a dezbătut aspecte ale muncii de bibliotecă şi eventualele probleme întâlnite, dar şi identificarea soluţiilor de rezolvare a acestor probleme.

Marta Cordea şi Viorel Câmpean, bibliotecari la secţia Colecţii speciale şi fond de patrimoniu din cadrul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, au oferit colegilor din teritoriu informaţii cu privire la Simpozionul Bienal Naţional cu Participare Internaţională „Momente din Istoria Lecturii Publice”, care s-a desfăşurat la Arad, în perioada 20-21 septembrie.

Bicliotecarii participanţi au primit din partea Bibliotecii Judeţene Satu Mare şi din partea unui cotidian naţional cărţi, cu titlu de donaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.