Poliţia oferă dovada că marţea şi vinerea sunt zile nefaste

Aproape că nu există european şi nord-american (ca să nu mai zicem doar de români !) care să nu fi auzit sau suferit de superstiţia zilelor nefaste. La acest capitol noi – ştiţi şi dumneavoastră – suntem bine de tot în rând cu lumea bună prin credinţa, mărturisită sau nu, în alea cu „vineri 13” şi „marţea cu trei ceasuri rele”. Nu stăm acum să analizăm fenomenul apariţiei, răspândirii şi persistenţei acestor genuri de superstiţii, în schimb iată că tocmai o statistică temeinică a IPJ Satu Mare referitoare la evenimentele rutiere de tot felul (de la teribile accidente mortale la simple tamponări) demonstrează oarecum că e ceva „ciudat” cu zilele astea. Din acest punct de vedere, surprinzătoare este apariţia zilei de duminică într-o astfel de „ecuaţie”…

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi dimineaţă la sediul IPJ Satu Mare cu ocazia lansării în toată ţara a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” – în perioada 27 septembrie-1 octombrie -, adjunctul şefului Poliţiei judeţene comisar şef Florentin Vlad şi subcomisarul Simona Săndulescu şi inspectorul principal Ana Petric (de la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Satu Mare) au prezentat o serie de interesante date statistice referitoare atît la infracţionalitatea constatată în judeţ şi la intensificarea activităţilor de prevenire a infracţionalităţii, dar şi la o anumită ciclicitate a producerii de evenimente rutiere.

În legătură cu „ciclicitatea” amintită mai sus, comisarul şef Florentin Vlad a declarat că „o analiză de ultimă oră referitoare la dinamica producerii de evenimente rutiere în judeţul Satu Mare arată că perioada de vârf a apariţiei unor astfel de situaţii este luna august”. Orice cititor inteligent va face imediat legătura dintre menţionarea acestei luni şi revenirea temporară, în concediu – tama în luna august -, a distinşilor noştri concetăţeni care muncesc în ţările din Uniunea Europeană – unii dintre ei făcând pe grozavii la volan şi punându-şi astfel în pericol nu numai propria viaţă, ci şi pe a altora pe drumurile şi şoselele judeţului (precum nefericitul Vasile Cionca, cel care a accidentat mortal două persoane la Turulung).

În ceea ce priveşte zilele din săptămână când ăla cu corniţe îşi vâră planificat codiţa în circulaţia rutieră din judeţul Satu Mare, statistica invocată de adjunctul şefului IPJ Satu Mare (care şef, în paranteză fie spus, mâine dă examenul pe post la Bucureşti) aduce dovada de care pomeneam în partea introductivă a prezentului articol. În speţă, zilele de duminică, marţi şi vineri sunt alea în care se produc cele mai multe accidente de circulaţie ! Cine nu ne crede şi zice că suntem noi îmbâcsiţi de superstiţii medievale poate citi aici statistica interesantă la care ne-am referit. Mai mult, puteţi citi despre orele din zi care sunt cele mai ghinioniste – rutieristic vorbind – şi despre străzile cele mai periculoase din municipiul Satu Mare pe care aţi face bine să circulaţi cu ochii-n paişpe dacă nu vreţi să intraţi Doamne fereşte !, într-o viitoare statistică despre victime ale buşiturilor mai mult sau mai puţin grave de pe şosele.

Oricum, ideea de bază este că nu este deloc de glumit cu respectarea strictă a regulilor de circulaţie (indiferent dacă-şi vâră sau nu coada inspectorul-şef al cazanelor cu smoală din iad).

Un Comentariu la "Poliţia oferă dovada că marţea şi vinerea sunt zile nefaste"

  1. Pingback: A conduce, a nu conduce şi un UPDATE « Pandora's | Blog la feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.