Ajutoare comunitare pentru 3.400 de sătmăreni

În numai două săptămâni, 3400 de sătmăreni şi-au ridicat ajutoarele comunitare, asigurate din fonduri ale Uniunii Europene, ce constau în făină de grâu şi de mălai, paste făinoase şi biscuiţi. Reprezentanţii Serviciului de Prestaţii Sociale din Satu Mare sfătuiesc beneficierii acestor ajutoare să se prezinte la complexul Comercial Rachel în zilele lucrătoare ale săptămânii, pentru a-şi ridica alimentele.

Dacă în primele două săptămâni de la demararea campaniei, sute de persoane se îmbulzeau la coadă pentru a-şi lua ajutoarele comunitare, în cursul zilei de astăzi, doar câţiva oameni aşteptau la Complexul Rachel. Din cei aproximativ 8000 de beneficiari, doar 3400 şi-au ridicat alimentele. Reprezentanţii Serviciului pentru Prestaţii Sociale din cadrul SPAS Satu Mare au declarat că numărul persoanelor care s-au prezentat pentru ridicarea alimentelor a fost considerabil mai mic faţă de săptămânile trecute.

Beneficiarii acestor alimente sunt şomerii indemnizati, persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii cu pensia sub 400 lei/lună cu domiciiul pe raza municipiului Satu Mare. Aceştia primesc aproximtiv 26 de kg de alimente precum făină de grâu, făină de mălai, paste făinoase şi biscuiti.

În perioada distribuirii acestor alimente S.C Transurban S.A pune la dispoziţie un autobuz, care circulă din oră în oră în intervalul orar 9-12, pe ruta str. Alexandru Ioan Cuza – Complex Comercial Rachel.

Alimentele vor fi distribuite beneficiarilor până pe data de 23 octombrie 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.