Secţia de Boli Contagioase va fi reabilitată

Clădirea Secţiei de Boli Contagioase din Municipiu, veche de mai bine de 150 de ani, va fi reabilitată începând de săptămâna viitore. Aceasta este cea mai amplă lucrare în sistemul sanitar sătmărean, din ultimii ani. Valoarea investiţiei ridicându-se la peste 3.470.000 de lei, bani de la Ministerul Sănătăţii, dar şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean.

De când sistemul sanitar sătmărean a fost preluat de Consiliul Judeţean Satu Mare, lucrurile încep să se mişte. Dovadă o face şi investiţia întregului Complex al Spitalului Judeţean II. La sediul instituţiei au fost prezenţi reprezentanţii Consiliului Judeţean, preşedintele Csehi Arpad şi vicepreşedintle Mircea Govor, cadre medicale şi reprezentanţii firmei executante. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare Csehi Arpad, în termen de un an de zile, va fi reabilitat întreg complexul Secţiei de Boli Contagioase ce cuprinde: refacerea clădirii în exterior, reţelele de branşamente, centrala termică, camera de gardă şi va fi instalat un lift, pentru pacienţii de la etajul 1 , geamurile vor fi schimbate, dar se încearcă şi achiziţionarea de mobilier.

Pe tot parcursul lucrărilor de reabilitare activitatea medicală nu va fi afectată. Practic pacienţii vor fi mutaţi treptat în saloanele care vor fi reabilitate. În Spitalul Judeţean II sunt 75 de paturi, dintre care 25 la secţia Pediatrie şi 50 la adulţi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor, a declarat că speră ca prin această investiţie sistemul sanitar sătmărean să fie cât mai aproape de standardele europene.

Executantul lucrării de reabilitare a Secţiei de Boli Contagioase este Dominium SRL –SC Euras, iar termenul de execuţie este de 12 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.