Conferinţa judeţeană POR Transilvania

A doua Sesiune a Conferinţei Judeţene privind implementarea Programului Operaţional Regional din judeţul Satu Mare a avut loc astăzi. La conferinţă au participat 37 de persoane, reprezentând atât instituţii publice, dar şi private. Gradul de absorbţie al fondurilor nerambursabile europene pe proiectele depuse în judeţul Satu Mare este de peste 50%.

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest au avut o şedinţă tehnică de lucru cu beneficiarii proiectelor POR, în cadrul Conferinţei judeţene „ Stadiul implementării POR în Transilvania de Nord”. Pe judeţul Satu Mare sunt 19 beneficiari, care au proiecte contractate, valoarea totală ridicându-se la 99 de milioane de lei. De asemenea în cadrul conferinţei au fost depuse 10 cereri de prefinanţare şi 22 de cereri de rambursare.

Câteva din proiectele care au primit finanţare de la Uniunea Europeană se numără: refacere de drumuri judeţene, reabilitare de şcoli, înfiinţare de microintreprinderi, modernizări şi dotări cu echipamente.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, pe această regiune au fost alocate de la Uniunea Europeană peste 488 milioane de euro şi au fost depuse 966 de proiecte, cu o valoare de peste 923 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.