Caritas Satu Mare la ceas aniversar

Organizaţia Caritas Satu Mare a sărbătorit astăzi 20 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie a avut loc o festivitate de aniversare la Catedrala Romano Catolică, unde au fost prezente peste 250 de persoane. În cele două decenii de activitate, Organizaţia Caritas Satu Mare a înfiinţat 40 de instituţii.

Tunde Lochli, director Caritas Satu Mare, a vorbit în deschiderea festivităţii. Aceasta a amintit că în urmă cu 20 de ani, activitatea a început doar câţiva oameni, în prezent Organizaţia ajungând la un efectiv de 240 de persoane. „Pe viitor dorim să investim mult mai mult în personalul nostru, pentru a ne perfecţiona şi a dezvolta” a declarat Tunde Lochli, director Caritas Satu Mare.

Pe lângă invitaţii din Germania şi Austria la festivitatea aniversară au fost prezenţi părintele episcop Schumberger Eugen, care a amintit în discursul său că biserica este clădită pe trei piloni: liturghia, sfinţenia şi diaconia. Între cele trei piloane există o unitate, iar ceea ce face Caritas pentru semeni se numeşte diaconie. La festivitate a luat cuvântul părintele Tiberiu Schupler, care timp de 15 ani a fost director al Organizaţiei Caritas, iar din partea Organizaţiei Renovia-bis, Burghard Heineke, dir.ec.

La finalul festivităţii au fost înmânate diplome pentru personalul Organizaţiei Caritas Satu Mare. Dimplomele au fost de 4 categorii: de bronz pentru angajaţii cu o vechie de peste 5 ani, diplome de argint cu o vechime de peste 10 ani, diplome de aur pentru angajaţii cu o vechime de peste 15 ani şi diplome de platină pentru angajaţii de peste 19 ani.

După încheierea festivităţii, cei prezenţi au luat parte la un prânz la Fosta Cantina Unio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.