Străzi recepţionate cu un cântec prealabil

Astăzi a avut loc recepţia a 5 străzi şi reţele de canalizare modernizate în zona Zefirului. Este vorba despre str. Căprioarei, str. Dorobanţilor, str. Crângului, str. Ciocârliei şi str. Privighetorii din municipiul Satu Mare. Executantul lucrărilor este S.C. Samcif S.A, care a început lucrările în urmă cu 2 ani de zile. Pe lângă cele 5 străzi de pământ care au fost modernizate, în zonă s-au realizat şi două puternice staţii de pompare care vor prelua reţelele de canalizare din partea de Sud a Oraşului.

„ Este o investiţie strategică pentru această zonă a municipiului Satu Mare, din punct de vedere al dezvoltării urbanistice viitoare. S-au realizat două puternice staţii de pompare, una pe strada Dorobanţilor şi una pe strada Căprioarei, care vor prelua toată dezvoltarea externă a reţelelor de canalizare din partea de Sud a Oraşului.” A declarat primarul Iului Ilyes.

În perioada executării lucrărilor, au existat şi probleme. Terenul din zona Zefirului având o structură proastă, atunci când s-a realizat canalizarea şi s-a dat drumul sistemului de pompare, care a atras apele freatice din zonă, s-au făcut 3 surpări de teren: una pe strada Dorobanţi, una pe strada Căprioarei şi una pe strada Zefirului. Primarul a ţinut să menţioneze că remedierea problemelor a costat şi bani şi timp.

Suprafaţa totală modernizată din zonă este de 18.500 m2, au fost realizate trotuare pe o suprafaţă de 7540 m2 şi spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 6500 m2. Valoarea investiţiei se ridică la 96 de miliarde de lei, bani din credite bancare, iar termenul de garanţie al lucrărilor este de 5 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.