Marşul mămicilor la Satu Mare

Aproximativ 15 mămici au participat astăzi la un marş împreună cu bebeluşii lor. Scopul marşului a fost promovarea obiceiului de a purta copiii în braţe cu ajutorul dispozitivelor de purtat insclusiv eşarfe simple. Startul marşului a fost dat în jurul orei 10 dimineaţa din faţa parcului Grădina Romei, iar destinaţia a fost Centrul Nou pe Aleea Coposu.

Marşul a fost organizat la iniţiativa Clubului Mămicilor din Satu Mare şi este pentru a doua oară când mămicile sătmărene participă la un astfel de marş.

Ideea organizării acestui marş a pornit din partea Organizaţiei Internaţionale Babywearing, care desfăşoară în perioada 6-12 Octombrie diferite activităţi pentru mămici şi copii.

„Avantajele purtării bebeluşului cu ajutorul acestor dispozitive sunt mai multe: bebeluşul este purtat mai aproape de inima mamei, este echilibrat şi plânge mai puţin, iar micuţul se simte în siguranţă” a declarat Codri Reka, leader Clubul Mămicilor.

Copilul se poate purta în faţă, cu ajutorul acestor dispozitive, până când ajunge la greutatea de 9 kg, iar în spate până la 15 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.