Discuţiile cu FMI pentru încheierea unui nou acord încep în octombrie

Discuţiile dintre autorităţile române şi oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) privind încheierea unui nou acord vor începe în luna octombrie, când delegaţia Fondului se va afla la Bucureşti, urmând să fie stabilită şi forma acestui acord, a declarat, miercuri, la New York, premierul Boc.

“Obiectivul Guvernului, în primul rând, este de a respecta acordul pe care îl avem şi de a-l duce la bun sfârşit în condiţiile stabilite. Despre un nou acord vom discuta începând cu luna octombrie, când delegaţia FMI va fi prezentă în România, şi vom vedea la ce concluzie şi la ce formă de acord vom ajunge”, a spus Boc.

Premierul se află la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că în 2011 România va semna un nou acord cu FMI, precizând că, deşi statul român vrea, nimeni nu îl împrumută acum pe termen lung, din cauza deficitelor structurale.

Şeful diviziei Comisiei Europene pentru Cehia, România, Polonia şi Slovacia, Laurent Moulin, a declarat, miercuri, că dacă România va semna un nou acord cu FMI atunci acesta va fi unul comun cu Uniunea Europeană.

România are un acord în derulare cu FMI, UE şi Banca Mondială în valoare de 20 de miliarde de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.